Η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Thessaloniki Innovation Friendly Destination” που υλοποιεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας εδώ και ένα χρόνο, η οποία υποστηρίζεται και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Σκοπός μας, είναι να προβάλουμε την πόλη και να την τοποθετήσουμε στον παγκόσμιο χάρτη σαν ένα φιλικό προορισμό για επενδύσεις, καινοτομία αλλά και για να ζήσει κάποιος.

Η αποστολή αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων που διοργανώσαμε την περασμένη χρονιά στις Η.Π.Α. και το Τελ Αβίβ. Η πρώτη δημόσια παρουσίαση στο εξωτερικό της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βοστώνη. Είχε τίτλο “Window to Greece” και οργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη μαζί με τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου της Πολιτείας της Μασαχουσέτης (ΜΟΙΤΙ) και την ΑΖΚ. Αντίστοιχη αποστολή οργανώθηκε στη Silicon Valley σε συνεργασία με το Προξενείο του Αγίου Φρανσίσκου και στο Τελ Αβίβ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Ο σκοπός της αποστολής στο Βερολίνο είναι :
• να μάθουμε από το παράδειγμα του Οικοσύστηματος Καινοτομίας του Βερολίνου
• να αναδείξουμε τις προοπτικές της πόλης ως χώρου με μοναδικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα, όπως υψηλή συγκέντρωση επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού, εξωστρεφή επιχειρηματική κοινότητα, δυναμικό start-up οικοσύστημα, υψηλής ποιότητας ζωή
• να ανταλλάξουμε ιδέες μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να εδραιώσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και κανάλια συνεργασίας σε κοινές δράσεις καινοτομίας και επενδύσεων

Επίσης, διερευνάται η δυνατότητα για Β2Β συναντήσεις μεταξύ εταιρειών της Θεσσαλονίκης που θα συμμετέχουν στην αποστολή και εταιρειών της Γερμανίας για τη δυνατότητα συνεργασίας.

Την αποστολή προβλέπεται να απαρτίζουν ο κ. Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Σπύρος Πέγκας, εκπρόσωπος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επιχειρηματίες του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετάσχει και το επιχειρηματικό κοινό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία της αποστολής και τελικά στην προβολή του οικοσυστήματος Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο email info@thessinnozone.gr μέχρι 01/03/2018.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας

Ιορδανίδου Δήμητρα 2310 379481

Παπατζήκα Λήδα 2310 379341

 

 

 

Leave a Reply


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.